Израел започва да следи с гривни карантинираните

Сподели статията с твоите приятели:

Пускането на електронни гривни за наблюдение на влизащите в Израел от чужбина за проследяване дали спазват карантинните изисквания, вероятно ще започне през месец май, заяви говорител на здравното министерство пред „Джерусалем Пост“, предаде БГНЕС. 

Израелците, които са напълно ваксинирани или са се излекували от вируса, са освободени от карантина, но всички останали ще трябва да се изолират или у дома, или в държавно съоръжение, носещи устройството. Как библейско селище в Израел пребори пандемията?

Гривните са описани от здравните власти като ключова част от стратегията за предотвратяване на влизането на нови варианти на коронавируса от чужбина в страната. Въпреки това, повече от месец, след като Израел отвори небето за своите граждани и Кнесет одобри закон, който да позволи разпространението на устройствата, пускането им все още не е започнало. 

Гривната няма да следи каквито и да било подробности за лицето, което я носи, освен дали спазва правилата на карантината, заяви изпълнителният директор на SuperCom Ордан Трабелси в края на февруари, малко преди пилотно да бъдат пуснати 100 гривни. Това стана през първата седмица на март.

Според компанията гривните са много търсени, като над 91% от пътниците, пристигащи на летището, са избрали програмата. Приемането на програмата е положително и е придружено от висок процент на удовлетвореност. 

Във вторник говорител на SuperCom каза, че 5000 комплекта са готови за пускане веднага щом правителството разпореди. 

Според схемата, одобрена от Кнесет, деца на възраст под 14 години няма да бъдат задължени да носят гривна за карантина у дома, а възрастните могат да бъдат освободени по специални хуманитарни причини.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *