Изписват Борисов утре, операцията не била тежка

Сподели статията с твоите приятели:

Снимки: Забелязано в София

Лекуват го от скъсан менискус

В момента състоянието на премиера е добро. Операцията е миниинвазивна, така че не е тежка за пациента. Днес по време на футбол получава травма. След ядрено-магнитен резонанс е установено, че има скъсване на менискус. Този тип увреди са най-болезнените и когато има такава се препоръчва операция веднага“. Това обясни доц. д-р Антони Георгиев от „Софиямед”.

В „Пирогов“ е бил направен ЯМР и е установена увреда на вътрешен менискус с дислокация на фрагмент от него.

Аз съм лекаря правил вече операции и на двете коленни стави и ми се обадиха. При прегледа е видяно че причинява дискомфорт. Това е много болезнена травма. При нея се препоръчва операционна намеса. В тази ситуация няма какво друго да се направи. След операция има период на ограничено натоварване, защото ставите се възстановяват не мигновено“, разказа лекарят.

Казвам на пациентите си че това не е ангина, за да мине веднага като се минат сливиците. За това е нужно време. Тук има и повече травми и това изисква време. Обикновено такива травми са при усукване в коляното или ставата. Ние класифицираме медицински травмата, а не как е възникнала. Не мога да кажа колко време ще е под лекарско наблюдение. Трябва да мине време за да се прецени кога ще може да се движи сам. Няма строго определен ред. Най-рано утре може да бъде изписан, след визитацията ще е ясно“, обясни доц. д-р Антони Георгиев.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *