Изненадващ заместник на Хекимян в сутрешния блок на bTV

Сподели статията с твоите приятели:

От 1 март сутрешния блок на bTV “Тази сутрин” ще има нови водещи. Сигурно ново лице на предаването ще бъде Златимир Йочев, който водеше ранния блок на телевизия Bulgaria On Air – “България сутрин”, съобщават вестниците “24 часа” и “Сега”, като се позовават на свои източници в телевизията.

Според информациите Йочев вече се готви за новото си работно място и репетира в модерното студио на bTV. Той има дългогодишен опит и като като репортер, редактор и водещ на новини, като освен в Bulgaria On Air, бе водещ на централната емисия новини на БНТ, а след това работи и в закритата телевизия BIT.

Форматът на сутрешния блок на bTV ще се промени, като по-съществена роля ще има и Биляна Гавазова, която прави рубриката “Чети етикета”. Възможно е с постоянни рубрики да участват и репортери на телевизията. В близките седмици ще има подробна информация за новостите в сутрешния блок, коментират от bTV.

Все още не се знае дали титулярният водещ Антон Хекимян, който отскоро ръководи новините, актуалните предавания и спорта, ще слезе от екрана изцяло, или ще продължи да води някои рубрики в определени дни.

В края на миналата година новите собственици на “БТВ медия груп” – чешката компания PPF, назначиха Хекимян за шеф на всички новини и информационни предавания в медийната група. Той зае мястото на освободения Венелин Петков.

В последните няколко седмици упорито се спекулира кой ще наследи Хекимян като водещ на “Тази сутрин”. Първоначално се говореше, че това ще е водещият на новините Денислав Борисов, който има дълъг стаж в bTV. Впоследствие се разбра, че новият водещ на предаването няма да е човек от телевизията, а концепцията е сменена и вече няма да се разчита само на едно лице. Гена Трайкова напусна bTV, има нови шефове в нюзрума

Любопитен факт е, че новото назначение ще събере Златимир Йочев на едно работно място с половинката му Марина Цекова, която сега води новините в bTV. Тя се премести там от Нова телевизия през декември. Семейството обаче едва ли ще се засича в нюзрума, след като за Йочев са предвидени сутрешните часове, а Цекова редовно води и късни емисии.

заместник на Хекимян в сутрешния блок на bTV - Изненадващ заместник на Хекимян в сутрешния блок на bTV

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *