Изборни енигма! В култовото Забърдо са гласували 100% от имащите право, повечето за Цветанов – България

Сподели статията с твоите приятели:

Чудеса става по избори в родопското село Забърдо, което е известно като българския Холивуд. Това сочат резултатите от вота миналата неделя в населеното място, едно от много малкото в страната, ако не и единствено, със 100 процента избирателна активност на 4 април. На резултатите там попаднаха от Антикорупционния фонд.
” Докато експертите ни работят върху анализа на размера и значението на контролирания вот на изборите от 4 април 2021, ще ви представяме някои от най-интересните секции”, съобщават от Фонда и започнат поредицата си със село Забърдо, област Смолян.

” В с. Забърдо в последните 5 парламентарни вота печели различна политическа сила: през 2009 това е “Ред, законност и справедливост”, през 2013 – “Коалиция за България”, през 2014 – “България без цензура”, а през 2017 – “БСП за България”. През 2021 тук избирателната активност достига впечатляващите 100 %, като печелят “Републиканци за България” с почти 60 % от вота. Резултатът в тази секция се откроява от ситуацията в цялата област, където републиканските идеи са подкрепени от едва около 4 % от избирателите”, информират от Антикорупционния фонд.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *