Здравният министър със светкавична реакция след сигнал за незаконно ваксиниране – България

Сподели статията с твоите приятели:

След сигнал, подаден от ПП “Републиканци за България” здравният министър публикува коментар във фейсбук, според който е започнала проверка за истинността на твърденията. В социалната мрежа министърът посочва, че до 24 часа ще стане ясно дали има действителни нарушения и ако това е така, ще бъде наложена санкция на нарушителите.

Ето какво посочи още Ангелов:
 
Във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, разпоредих незабавна проверка. Тя започна още днес. Целта ѝ е да установи всички факти около ваксинирането в региона. Проверката ще приключи до 24 часа.

Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции.

 
Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксинирине на българските граждани
 
В този смисъл, всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел, са не само неморални, а в определени случаи и незаконни.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *