Здравният министър проф. Ангелов – кандидат-депутат на ГЕРБ? Георги Марков

Сподели статията с твоите приятели:

Основните сили, на които ще заложи премиерът в предстоящите избори, ще са министрите от кабинета му. Всички успешни министри, които са били част от правителството на Борисов, ще бъдат водачи на листите с кандидати за следващия парламент. 

Това е едно от първите условия на председателя на партия ГЕРБ, което е било сведено до областните координатори, съобщава Флагман.бг.

Днес Борисов привикал лидерите на структурите на регионално ниво, за да им каже, че има правила, които не могат да пренебрегнат в течащата от вчера кампания по номинации на кандидати за депутати в предстоящия мандат, 

 

Повечето от министрите вероятно ще водят на по две места. По информация на Епицентър.бг Борисов  ще оглави партийната нишка в 25-ти МИР – София, за да се изправи срещу Корнелия Нинова. Ще води и предизборната листа в Пловдив-област.

 

Социалният министър Деница Сачева обвяви тази вечер пред БТВ, че ще е начело в Добрич, а вицепремиерът Томислав Дончев – в Габрово, като е възможно да го видим и в един от софийските избирателни райони. Изненадващо за Велико Търново, което досега се смяташе за бастиона на Цветанов, се спряга министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който не е член на ГЕРБ и ще бъде издигнат от т. нар. гражданска квота

 

Председателят на парламента Цвета Караянчева традиционно ще е сред първите в Кърджали, при все че в партията имало големи колебания за това, пише пък Банкеръ. За Кърджали може а замине Николина Ангелкова, а Караянчева да поеме Пловдив -област. Там ще бъде и Вежди Рашидов, който винаги е избиран от този регион.

Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да се оглави от Екатерина Захариева, която е родена там. Очаквано земеделската министърка Десислава Танева ще е първа в списъка в Сливен, а бившата екоминистърка и настояща депутатка Ивелина Василева изглежда ще поеме Бургас. Не е изненада, че спортният Красен Кралев ще се готви за Варна. Любопитно е кой ще се яви в централния 24-ти МИР-София, където традиционно водеше ексфинансовият министър Владислав Горанов.

В Ловеч ще е Николай Нанков, в Стара Загора – Красимир Вълчев.

 

Втората кадрова банка, на която ще разчита Борисов са приближените до него и изявените партийни функционери.

 

За депутатско място от Кюстендил се стяга и вярната му пиарка в Министерския съвет Севдалина Арнаудова. Водачески места ще получат и десетина от най-активните народни представители, както и близки до сърцето на премиера. В следващия парламент сигурно пак ще гледаме Даниела Дариткова, Красимир Ципов, Тома Биков, Александър Ненков.

 

Към този момент Георги Марков не е получил предложение за номинация, макар да направи много за ГЕРБ в парламента, предпазвайки управляващите от редица законоателни гафове. За него лично ще решава Борисов, тъй като той го покани преди четири години за депутат в този парламент.

Затова пък към депутатската банка се е  устремил Георги Харизанов, който ръководи Института за дясна политика

 

Структурите трябва да се съобразят с партньорите си от СДС, за който има определен брой избираеми места, съобщил още Борисов. Трябва да се гарантира и поне едно избираемо място в челната тройка на всяка листа за представител на гражданската квота. Председателят на СДС Румен Христов ще има гарантирано място.

 

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *