Защо родители и учители настояват дистанционното обучение да продължи – България

Сподели статията с твоите приятели:

Присъственото обучение, което от днес се възстанови и за учениците от V до ХІІ клас, раздели родителите и обществото.
Родителски и учителски групи и организации изпратиха изпратиха отворено писмо срещу разхлабването на мерките срещу разпространението на коронавируса, включително и връщането на присъствените учебни занимания.
Не е разумно учениците да се върнат в клас при сегашните данни за Covid-19 в България, заяви пред Радио София Лилия Стоянова от групата “Учители за безопасно образование”.
“Притесненията са описани в писмото, но те са продиктувани главно от новия т.нар. британски щам. Решенията трябва да се вземат на базата на факти, а данните за последните 14 дни сочат повече заразени и повече настанени в интензивни отделения.”
Учителите са склонни да се прилагат антигенни тестове в училище, но повечето родители са се обявили против, припомни Стоянова.
“Година след завладяването на света от пандемията, се учудвам, че още се дискутира дали училищата са огнища, където се разпространява коронавирусът. Наложително е училищата да продължат дистанционната форма на обучение”, смята и Цветина Петрова от “Родители за безопасно образование”.
По думите й в България онлайн обучението е качествено. А за да говорим за социализация, трябва преди всичко хората да са здрави. В ерата на технологиите общуването може да се извършва и по друг начин и не бива да се спекулира.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *