Защо България не изтъргува “Три морета” срещу европодкрепа в спора й с Македония?

Сподели статията с твоите приятели:

Велизар Енчев

 

ЗАЩО СОФИЯ НЕ ИЗТЪРГУВА УЧАСТИЕТО СИ В ПАКТА „ТРИ МОРЕТА“ СРЕЩУ ЕВРОПОДКРЕПА В СПОРА Й СЪС СКОПИЕ?

България с две ръце подкрепя инициативата „Три морета“, разбирай Балтийско, Черно и Адриатическо море, която всъщност е вековна великополска амбиция да се изгради санитарен кордон между Русия и Германия.

Другото име на санитарния кордон е „фронтова линия“, но то ще подразни Големия брат отвъд океана и съюзниците му от Новата Европа – Полша, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия и България.

Българските управници имат уникална възможност и да не подразнят Големия брат, и да защитят националния интерес. Което е изкуството на голямата дипломация.

Предложението ми е както към премиера Борисов, така и към президента Радев, които би трябвало да знаят, че в почти всички изброени държави има академични катедри по “Македонистика”, промиващи мозъците на бъдещите политици.

Предлагам София да уведоми столиците на тези държави, че ще бъде част от проекта „Три морета“, но при едно условие: Всички те да подкрепят България в спора й с Република Северна Македония!

И не само това! На срещите на европейските премиери по „македонския въпрос“ тези държави да гласуват за българската позиция или поне да се въздържат.
Но защо ли имам усещането, че гласът ми ще е глас в пустиня.
Политкоректна пустиня!

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *