Затварят автомобилни заводи в Германия?

Сподели статията с твоите приятели:

Автомобилни заводи в Германия може да спрат работа още днес заради липсата на части за производството. Наложените ограничения и задължителните тестове за коронавирус по границите може да предизвикат проблеми с доставките, съобщи за агенция DPA говорител на Асоциацията на автомобилната промишленост. Задават ли се масови съкращения в автоиндустрията?

Заради очакваните проблеми при преминаването на границите голяма част от производството на автомобили ще спре от понеделник по обяд. Сред първите засегнати ще бъдат заводите в Инголщад, Регенсбург, Динголфинг, Цвикау и Лайпциг. Концернът Volkswagen съобщи, че все още няма недостиг на липсващи части заради ограниченията за пътуване.

От Германската автомобилна индустрия настояват, докато не бъдат изградени достатъчно центрове за тестване по границите, през следващите 4 дни за шофьорите на камиони трябва да се приемат лекарски потвърждения за отрицателен тест за коронавирус или бързи тестове.

Съгласно действащите изисквания, шофьорите на камиони трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, направен през последните 48 часа. Той трябва да бъде потвърден от лекар и преведен на 3 езика. Mercedes се готви да съкрати 30 000 работници

От Асоциацията на автомобилната промишленост заявиха, че разбират необходимостта от енергични мерки, но тези нови изисквания за шофьорите на камиони са трудни за изпълнение в толкова кратки срокове.

Германската автомобилна промишленост получава доставки от Чехия, Словакия, Румъния, Унгария и Северна Италия на принципа Just-In-Time, т.е. когато има действителна необходимост от тях. Освен това от там се доставят и части с необходимите обем и последователност за производството или т.нар. Just-In-Sequence. Частите се откарват директно до поточните линии и когато те липсват, производството спира, уточняват експертите. Стотици хиляди остават без работа заради електромобилите

Заради обявените в кратки срокове мерки нямаше възможност да се организира производството и доставката на достатъчно запаси, обясняват от асоциацията.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *