Започва изграждането на пречиствателна станция в Рилския манастир | |

Сподели статията с твоите приятели:

Започва изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на Рилския манастир, след като кметът на община Рила вчера оттегли жалбата си срещу проекта.

Това стана ясно по време на срещата на премиера Бойко Борисов с Адрианополския епископ Евлогий, в която участва и кметът на община Рила Георги Кабзималски.

За изграждане на пречиствателното съоръжение за Рилската света обител на 17 юни т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1,62 млн. лв. Средствата бяха осигурени по молба на управата на манастира след посещение на Борисов дни по-рано, съобщиха от правителствената пресслужба.

“Благодаря, че вчера оттеглихте жалбата си за заустването и така пречиствателната станция ще заработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено”, посочи министър-председателят пред кмета на Рила и Адрианополския епископ.

Епископ Евлогий каза, че щом времето позволи и температурите станат по-високи, ще продължи извършването на строителната реконструкция и художествената реставрация на Рилската света обител. За целта през юни правителството осигури 600 000 лева.

Борисов благодари на Българската православна църква за подкрепата й във връзка с ваксинационната кампания срещу COVID-19 у нас. “Това е единственото спасение и се надявам, че все повече българи ще се ваксинират”, изтъкна Борисов.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *