Забраняват се събиранията на повече от 20 души в Хелзинки заради COVID-19 | |

Сподели статията с твоите приятели:

Събиранията на обществени места на повече от 20 души се забраняват във финландската столица Хелзинки като мярка срещу разпространението на коронавируса, предаде БТА. 

Във Финландия средната заболеваемост за 14-дневен период е най-ниската в Европа (58 случая на 100 000 жители), но според здравните власти в столицата тя е почти двойно по-висока и затова са нужни нови мерки.

“Максимално допустимият брой на хората на обществени прояви на закрито ще бъде ограничен до 20 за Хелзинки, считано от 23 ноември, за срок от три седмици”, каза кметът на Хелзинки Ян Вапавуори.

Вчера правителството реши да продължи срока на въведените по-рано ограничения за пътуванията, според които всички пристигащи от чужбина трябва или да представят отрицателен тест за COVID-19 и да се карантинират за десет дни, или да бъдат тествани още веднъж.

“В столицата ще останат отворени спортните зали, фитнесите, плувните басейни и другите места за спорт при спазване на социална дистанция, но практикуването на отборни и контактни спортове от възрастни временно ще бъде прекъснато”, каза Вапавуори.

Властите определиха новите ограничения като изпреварващи, но необходими заради големия риск от бързо влошаване на обстановката, ако не бъдат предприети никакви действия.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *