Жерар Депардийо е разследван по обвинение в изнасилване

Сподели статията с твоите приятели:

Френски прокурори съобщиха, че филмовата звезда Жерар Депардийо е разследван по обвинение в изнасилване и сексуално посегателство. Обвинителите са отворили отново случай отпреди две години.

Прокурорите коментираха публикации за изтекли части от обвинението. Според френски медии 72-годишният актьор, който е носител на най-високата военна и гражданска награда в страната – Ордена на почетния легион, е обвиняван от актриса и танцьорка за нападение срещу нея в дома й през 2018 г.

Случаят беше прекратен през 2019 г., но сега отново е подновен. Властите съобщиха, че на Депардийо не е наложена мярка за неотклонение. Адвокатът на актьора не е коментирал последните съобщения. Преди това обаче той е казвал, че Депардийо “абсолютно отрича каквото и да е изнасилване, сексуално посегателство или престъпление”.

Депардийо стана прочут актьор с ролите си във френското кино, след което проби и в Холивуд с комедията от 1990 г. “Зелена карта”, а по-късно и със зрелищния исторически филм “1492: Завладяването на рая”.

След като се оплака от високите данъци във Франция, Депардийо получи почетно белгийско гражданство през 2013 г. През същата година президентът на Русия Владимир Путин му даде и руско гражданство.

Украйна наложи санкции на Депардийо през 2015 г. заради публичните му изказвания, че страната е “част от Русия”.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *