ЕНП няма да даде думата на Радан Кънев в дебата за върховенството на закона в България | |

Сподели статията с твоите приятели:

Ръководството на Европейската народна партия (ЕНП) няма да даде думата на евродепутат Радан Кънев (Демократична България) в дебата за върховенството на закона в България, въпреки че той бе сред неговите инициатори. От България думата ще получат само представителите на ГЕРБ в Европейския парламент. Това съобщи Кънев във фейсбук профила си.

“Решението на ръководството на групата на ЕНП е да не предостави време за пленарно изказване на алтернативни позиции в днешния дебат. Разбирам тази позиция, но я намирам дълбоко погрешна, от гледна точка на дългосрочния интерес на ЕНП и вечните ценности, които партията защитава”, коментира Кънев.

От парламентарната група на ЕНП – защитниците на България, ще говорят: Манфред Вебер – председател, Андрей Ковачев – зам.председател, Роберта Мецола – координатор на Комисията LIBE и Андрей Новаков.

Кънев ще направи последен опит на днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, да убеди ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци.

Кънев написа още, че ще използва възможността, която му дава правилника на европейския парламент за да внесе писмено изказване (в обем 200 думи) по дебата, в което да изложи гледната точка на тези две трети от българските граждани, които подкрепят протестите и се обръщат към Европа с призив за подкрепа на законността и свободата.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *