Електромобилът Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Европа

Сподели статията с твоите приятели:

Изненадващо на миналогодишното изложение CES в Лас Вегас Sony представи прототип на първия си собствен електромобил Vision-S. Днес, година по-късно, японците не са забравили за тази идея и нещо повече – обявиха, че през декември 2020 г. електромобилът преминава към следващото си ниво на развитие и излиза по обществените пътища в Европа. 

Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Австрия, като на този етап Sony повтарят, че мисията на тази разработка е да допринесе за развитието на новата мобилност. 

Sony Vision S вече се тества по обществените пътища в Европа - Електромобилът Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Европа

Електромобилът към момента има някои автономни способности благодарение на цял куп сензори и камери (40 на брой), като например може да следи трафика на пътя и да спазва сам дистанция, да преминава в друга лента и да паркира сам. Целта на японците обаче е тази автономност, оцененена в момента на ниво 2+, да бъде развивана в бъдеще и да се достигне до самоуправляващ се електромобил с ниво на автономност 4.  

Подробности за Sony Vision-S можете да си припомните тук http://nixanbal.com/sony-iznenadvashto-predstavi-kontseptualen-elektromobil и тук https://www.sony.net/SonyInfo/vision-s/. 

Може би най-интересната новина от анонса обаче е и новото видео на Vision-S в движение, което можете да гледате по-долу:

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *