Едва няколко месеца след първия iPhone с 5G свързаност Apple вече работи по 6G

Сподели статията с твоите приятели:

Apple се забави с въвеждането на 5G в смартфоните си, което всъщност едва ли им се е отразило твърде негативно, съдейки по отличните им финансови резултати за края на 2020 г., но изглежда за шестата генерация на безжичната технология за предаване на данни компанията иска да е сред пионерите. Марк Гърман от Bloomberg, който винаги доставя точна информация за плановете на Apple, съобщава, че Apple е публикувала обяви за работа, които издават намеренията ѝ.

Обявите за работа на Apple търсят нови служители за офисите им в Силициевата долина и в Сан Диего, където компанията разработва безжични технологии и чипове.

“Ще имате уникалната възможност да създадете следващото поколение безжична технология, която ще има дълбоко отражение върху бъдещи продукти на Apple”, гласи обявата. Посочва се конкретно и че става въпрос за 6G, като се споменава, че хората на тези позиции ще “проучват и разработват системи за безжична комуникация от следващо поколение (6G)” и че ще “участват във форуми за 6G технологията”. 

Новината е особено интересна, защото от една страна Apple пусна първите си 5G устройства, смартфоните от сериятa iPhone 12, съвсем наскоро, а за 6G от друга страна се очаква да говорим по-усилено едва след 2030 г. Компанията от Купертино обаче изглежда иска да е въвлечена в ранните фази от разработката на новата технология, като отдавна знаем, че планира да започне сама да разработва и модемите за своите устройства.

В края на 2020 г. пък Apple се присъедини към Next G Alliance, група, сформирана от Съюза за индустриални телекомуникационни решения, който цели да “развива лидерството на Северна Америка в мобилните технологии от 6G и нататък”. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *