Дянков предложи заедно с Костов и Орешарски да направят антикризисна експертна комисия | |

Сподели статията с твоите приятели:

Правителството трябва да се облегне и на експерти извън парламента, извън политическите сили. Просто да каже: да направим една извънпарламентарна комисия, както е направена в повечето европейски държави. И хора, които са минали през кризи и са се справяли – Иван Костов, Пламен Орешарски, други финансови министри, други експерти, да дадат идеи какво може да се направи и какво се прави в други държави, предложи бившият финансов министър Симеон Дянков.

Това са хора, които са участвали в процесите на държавата преди време, знаем как се прави този тип финансова и икономическа политика, не сме вече в политиката, заяви Дянков пред bTV.

Той обаче отбеляза, че е възможно и друго – в предложената от него извънпарламентарна комисия да не влизат бивши финансови министри, а да се направи с независими експерти.

Трябва да се действа сега. Това правителство изглежда изморено в икономическата политика, изчаква до изборите, а тези няколко месеца са много важни, коментира Симеон Дянков.

Той прогнозира, че 2021 г. ще бъде по-тежка от настоящата в икономическо отношение. Според него правителството тича след кризата и мерките за подкрепа на бизнеса у нас не са достатъчни.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *