Дончев: Проектокабинетът ни е готов, но няма да го подкрепят – България

Сподели статията с твоите приятели:

Проектокабинетът на ГЕРБ е готов. Той ще бъде по-скоро политически знак, тъй като няма да получи подкрепа да управлява. Парламентът има ново мнозинство, призивът ми към тях е да не се държат като опозиция, а да се хващат и да започват да управляват.
Това заяви пред бТВ Томислав Дончев, заместващ премиера в оставка, който в четвъртък обяви, че излиза в отпуск, предаде БГНЕС.
На въпроса защо не той е предложението на ГЕРБ за премиер, след като Борисов се отказа, Дончев посочи: Не ми е дошло време да стана премиер или ми е минало.
В проектокабинета на ГЕРБ има и нови лица, има и приемственост от двете. Имената на бъдещите министри ще станат ясни след няколко дни само. Запитан дали Бойко Борисов ще приеме мандата от президента или отново ще е в отпуск, Дончев каза: “ще видим”.
Макар да не даде категоричен отговор, Дончев подчерта, че от ГЕРБ ще настояват проектокабинета да премине парламентарната процедура. Мотивът – от уважение към избирателите. Томислав Дончев уточни, че процедурата няма да бъде бавена умишлена.
Според вицепремиера в оставка новоизбрания 45-и парламент е “странен”. Гледайки го, мотото на този парламент е всички от ГЕРБ да бъдат заковани на банките, коментира Дончев. Според него, смисълът на драматизацията от петък, когато депутатите задължиха Бойко Борисов да се яви на изслушване на 21 април, е Борисов да бъде вкаран и да бъде обиждан. Ако някой иска да разбере за плана за възстановяване, аз бях цял ден в парламента, посочи Дончев.
По повод новосъздадената временна комисия за проверка на злоупотреби, която бе оглавена от Мая Манолова, Томислав Дончев заяви: Пожелавам грандиозен успех на тази комисия. Нейната мисия ще е да генерира скандали, политическо говорене и упреци, които обслужват определени интереси. Ако някой иска да прави истинска проверка на нещо, да го възложи на Сметната палата. 

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *