Дано се намери ваксината за лечението на Отечеството

Сподели статията с твоите приятели:

2020-а беше доста многопластова година – пандемия, протести, медии“, каза пред БНР журналистът Тошо Тошев.

 

Според него антиправителствените протести, които започнаха през юли, са били само с една пристрастност – да свалят правителството на Бойко Борисов:

“Те успяха, защото успяха да изпишат мрачна страница в управлението, която се лепи на челото на народа. В условията на пандемия България – под управлението на Борисов – отново пое факела на първенството. В класациите на ЕС страната ни е първа по смъртност и първа по бедност. Това винаги е било оправдавано с наследството от времето на Тодор Живков, а сега това не се вписва като обяснение”. 

 

Тошев коментира поведението на партиите, които са в опозиция, преди предстоящите парламентарни избори:

Няма да бъда изненадан, ако ГЕРБ пак стане първа политическа сила. Това не значи, че в очите на Отечеството е  първа политическа сила, така е в очите на изборите. … Друг е въпросът дали ще успее да направи правителство“.  

 

По думите му всички опозиционни формации са участвали в управлението на страната, с изключение на партията на Слави Трифонов, и нито една от тях не е доказала, че може да управлява добре:

“В момента не мога да съзра една партия, за която да мога да кажа, че 100% е готова да поеме управлението на България. … Искам да се надявам да намерят ваксината за лечението на Отечеството ни партиите, които се борят да вземат властта”. 

 

Тошо Тошев определи медиите през 2020-а година като бледо копие на това, което са били преди това.

 

“С идването на власт на Борисов България се сгромоляса и трайно е на позиция по свобода на словото над 100-те и се изравнява с някои мрачни азиатски”, посочи той. 

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *