Дани Каназирева: Манолова, Дончева и Хаджигенов се държат като мутри в парламента | |

Сподели статията с твоите приятели:

Всичко се върши без аргументи, залита се в некомпетеност, наблюдавам изключителна грубост, арогантност. Мога да кажа, че тези хора – мутри ли, какви са – защото истинските мутри, държанието им на мутри е от вчера в този парламент. Мая Манолова, Татяна Дончева, Хаджигенов. Ако това е промяната в България, просто Господ да пази България, коментира пред bTV депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева.

Омръзна ми тези хора да говорят от името на народа, те имат малко над 4%. Нямат това право, каза тя.

Днес новоизбраният парламент, управляващото мнозинство, започна с нарушаване на Конституцията. В чл. 11 ясно е разписано, че правителството депозира оставка, тя не подлежи на гласуване, може да се приеме за сведение, но не и да се гласува. Защото духът на Конституцията е непрекъсваемост – да имаме МС и да не оставаме без такъв до избора на нов, заяви Каназирева.

Категорично има нарушение, това е патова ситуация. Има риск актовете на МС – до избора или назначаването евентуално на служебен кабинет – да бъдат атакувани и обжалвани като незаконосъобразни, смята депутатът от ГЕРБ.

Според нея ГЕРБ не се притеснява “нито от нови избори, нито от служебен кабинет, нито от ревизии, проверки и всичко останало”, но не приемат “тази омраза”. 

Срещу нас има едни партии, които са тотално идеологически несъвместими. И не знам как ще работят, например – дали Станислав Трифонов одобрява съдебната реформа на Христо Иванов, или Христо Иванов – субсидията на г-н Трифонов, каза Дани Каназирева.

Те се титулуват като промяна, макар че аз, да ви кажа честно, повечето фигури от дете ги гледам в телевизора. И не знам как те точно са промяната, защото аз съм за първи път народен представител, а те зад гърба си имат 10 мандата на народни представители. И са имали своя шанс не само да променят себе си, ами и страната, коментира тя.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *