Г-н Цветанов, вие вече се превръщате в още един от онези, срещу които уж се борехте

Сподели статията с твоите приятели:

Спас Гърневски Снимка: Дарик

Той стартира политическият си проект типично по български-със заклеймяване

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски реагира остро в социалните мрежи по повод изявленията на Цветан Цветанов по Би Ти Ви тази сутрин. Според бившия втори в ГЕРБ причината за напускането му са Тома Биков, Спас Гърневски и Георги Харизанов.

Ето какво коментира Гърневски :

Г-н Цветанов стартира политическия си проект типично по български. Най-напред заклейми човека, който го бе изстрелял до себе си на върха на ГЕРБ, после партията, в чието създаване бе участвал, после управлението на страната, после парламентарната група, чийто ръководител беше, а днес вече откри огън по отделни хора, присъединили се към ГЕРБ. Единствената вина на тези хора е, че подпомагат усилията на ГЕРБ за необратимост на европейския път за развитие на България.

Потърпевши станахме ние с колегата Тома Биков. Персонално бях обвинен, че съм се появил отскоро в ГЕРБ на гърба на управляващата партия, че изпълнявам поръчки с медийните си публикации, които да дискредитират бившия й втори и куп подобни непочтени внушения.

Бих подминал думите му, ако той не знаеше отлично откога и защо стартира съвместната ни работа с ГЕРБ в Пловдив. Ще му припомня публично фактите, които обясняват мотивацията ми за политическите ми прояви и фалша, с който новият партиен лидер се опитва да заблуждава непредубедената публика.

Г-н Цветанов, спомняте ли си датата 17.09.2008 г.? Тогава управляващата партия в града под тепетата ГЕРБ беше отстранена чрез преврат в общинския съвет от прочервени реставратори. Още на първата минута застанах на страната на ГЕРБ.

След 3 години превратаджиите бяха изместени от властта, а аз като съветник от „Синята коалиция“ работех с групата съветници на ГЕРБ, чиито решения и кметския екип коренно променяха града ни към добро. На Иван Костов не му бе приятно това сътрудничество и през 2013 г. се наложи да напусна ДСБ.

На местните избори през 2015 г. от ГЕРБ ми предложиха да вляза в листата им за общински съветници от гражданската им квота. Въпреки че бях записан на 24-о място, приех участие, за да помогна на дясното пространство в Пловдив.

ГЕРБ спечели изборите, а аз станах съветник чрез преференциален вот, като от 24-о място се класирах на 2-ро, точно след кмета.

Цели 2 години – до 2017 г., бях един от основните ръководители на ГЕРБ в общинския съвет. На предсрочните парламентарни избори през 2017 г. ГЕРБ ме включи отново от гражданската си квота в листата на 11-о място. Отново чрез преференциален вот се класирах втори след премиера Борисов, който получи зашеметяващ брой преференции.

Г-н Цветанов, по различни форуми сме се срещали в Пловдив. Нямаше митинг, на който знамената на гражданско движение „Разум“, чиито председател съм, да не се вееха редом до знамената на ГЕРБ. Навярно си спомняте и големия митинг на десните сили в Пловдив срещу управлението на Пламен Орешарски, което „Разум“ и ГЕРБ организирахме.

Ето защо ми е обидно, когато днес манипулирахте зрителите, че не знаете откъде и кога съм се появил. И трябва да признаете, че никога не съм молил нито Пловдивското, нито Националното ръководство на ГЕРБ да бъда включен в съответната листа.

Никога, г-н Цветанов, не съм изпълнявал ничия политическа поръчка. Напуснах партия ДСБ, за да бъда с чиста съвест. Навремето СДС ме изключи, защото в нея взеха връх хора, на които не им беше чиста съвестта.

Е, г-н Цветанов, от опит зная защо днес ГЕРБ няма право да фалира. Днес, когато срещу партията, чийто строител и вие бяхте, е в ход консолидиран опит за преврат на всички сили, които искат да отклонят България от европейския й път. Вашите политически мераци будят основателно недоумение – вероятно не осъзнавате, че проруските мекерета и криминалните чорбаджии от прехода потриват доволно ръце от абсолютно необоснованите ви действия.

Нима не разбирате, че вие вече се превръщате в още един от онези, срещу които уж се борехте. Онези, които преди решителните европейски избори, спретнаха „Апартаментгейт“, чийто предизборен порой ви отнесе.

Не може да се сърдите на Борисов, че тогава е взел своето лидерско решение. Та той затова е лидер. Лидерът е лидер, когато срещу интереса на отделната персона постави интереса на родината си.

Това, г-н Цветанов, ще го разберете на следващите парламентарни избори, но ще бъде късно за вас. Защото политическа партия ГЕРБ, след всички атаки срещу нея и срещу българския премиер, днес е два пъти по-силна, мобилизирана и решена да защити правовата демокрация в България!

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *