Готви се голям антиправителствен протест в неделя – България

Сподели статията с твоите приятели:

Голям протест срещу правителството се готви за тази неделя. в София. Организатори са протестиращите от миналата година от “Протести 20-21” и “Системата ни убива”, но събитието ще бъде подкрепено и от хора, загубили бизнесите си, работата и доходите си в резултат на продължаващата вече година здравна криза.
Организаторите съобщиха, че се очаква голямо присъствие на хора не само от София, но и от цялата страна. Протестът щял да бъде подкрепен и от недоволни от управлението от Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Враца, Благоевград, и много други градове. Повечето от тях не са протестирали от миналата година, но развоя на здравната криза, който вече придоби тежки икономически очертания, явно ще изкарва все повече недоволни хора по улиците, добавят организаторите.
Собственик на верига от ресторанти, който пожела да остане анонимен, заяви, че тази неделя всичките му служители ще бъдат на протест. По думите му някои негови колеги се държали като саботьори на ресторантьорския бизнес и вместо да се солидаризират с недоволството му, те го карали да се чувства като много гладен и беден глупак. Затова призовал всичките си служители да отидат и да кажат “стоп” на това безумие с отварянето и затварянето, което буквално го съсипало.
“Нещата са такива, просто фалираме, за нас е страшно”, заключи ресторантьорът.
На протеста ще бъдат и работещите в нощните клубове, както и от хазартният бизнес

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *