Горнооряховска птицекланица станала голяма нарколаборатория – България

Сподели статията с твоите приятели:

Две лица са задържани при разбиването на голяма нарколаборатория в бивша фабрика за пилешки разфасовки в Горна Оряховица, съобщи БНТ.
Акцията е проведена около 20:00 ч. снощи на място в нелегалните цехове, като арестуваните са били “в процес на обгрижване на растенията”. Задържаните са от София – 32-годишен и от Арбанаси – 30-годишен, съобщиха на брифинг пред журналисти от ОД на МВР – Велико Търново, предаде БНТ. Двамата са с мярка за арест за 24 часа, като предстои да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми.
В помещенията на бившата птицекладница в Горна Оряховица се намират няколко халета, едно от които е било приспособено за сушене на готовата продукция марихуана. Там са открити около 14 кг суха растителна маса.
Още две помещения са били приспособени за целия цикъл за отглеждане на растенията, включващ капково напояване, климатици, влагоабсорбатори. Всичко това е работело в момента на задържането.
Нарколабораторията е действала от около 5-6 месеца.
Това е четвъртата разбита наркооранжериия само от началото на седмицата на територията на Област Велико Търново. Останалите три са в Павликени, Бяла черква и село Осина.
Разследването на случая продължава.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *