Голямата заболеваемост в Кюстендилско не изви опашки от желаещи ваксина – България

Сподели статията с твоите приятели:

Масовата ваксинация у нас започна. След заповед на министър-председателя Бойко Борисов в цялата страна, наред с първите 4 фази от имунизационния план, могат да се ваксинират и всички желаещи, които не попадат в определените групи.
В Кюстендил – една от областите с най-голяма заболеваемост у нас, началото на масовата ваксинацията обаче не протича с особено високо темпо, съобщава Нова телевизия.
Три са пунктовете, в които всеки желаещ може да се ваксинира – в болницата, в поликлиниката и в сградата на стоматологията. Не навсякъде обаче има опашки. “Определено засега има интерес, но в почивните дни не е толкова голям”, коментира д-р Динко Динев от Регионална здравна инспекция в града.
Личните лекари се очаква да започнат мсово да ваксинират през следващата седмица, защото за наличието на ваксини те са разбрали в късния следобяд в петък, а през уикенда е трудно да се организират.
“Точно това беше най-големият проблем – трябваше много набързо да се организираме, но мисля, че нещата ще потръгнат”, допълва д-р Динко Динев.
Все пак част от личните лекари използваха съботния ден, за да вземат ваксини от Здравната инспекция.
Масово в Кюстендил обаче хората не знаят, че четвъртият етап на ваксинацията вече е в ход и че всеки може да отиде да си постави ваксина.
За последното денонощие в област Кюстендил са поставени 212 дози ваксини.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *