Германските министерства закриват страниците си във Facebook | |

Сподели статията с твоите приятели:

Германските министерства трябва да затворят страниците си във Фейсбук до края на годината, защото директорът на националната агенция за защита на личните данни установи, че социалната мрежа не е привела практиките си в съответствие с германските и европейските закони, касаещи материята, съобщава “Ройтерс”.

В писмо до правителствените отдели и агенции по-рано този месец комисар Улрих Келбер пише, че Facebook не е осигурила съответстващ на правилата в ЕС начин да се управляват страниците, чиито потребители могат да се абонират с натискане на бутона “like” (“харесвам”).

Келбер добавя, че Clubhouse, TikTok и Instagram имат същите недостатъци и препоръчва на правителствените организации да спрат да използват и тях.

“Обновихме нашите Page Insights и изяснихме отговорността на Facebook и операторите на уебсайтове в края на 2019 г.”, пише в имейл говорител по повод писмото до Facebook.

Германските правителствени сайтове имат над 1 милион последователи във Facebook и платформата се превърна в изключително важен инструмент за достигане на хората, до които е по-малко вероятно да достигнат чрез традиционните медии.

Според Келбер е “невъзможно” да се управлява страница във Фейсбук така, че личните данни на потребителите да не достигат до САЩ.

Според законодателството на ЕС лични данни могат да “напуснат” Съюза само ако са спазени много строги правила – нещо, което не е валидно за Съединените щати.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *