ГЕРБ ще проветрят листите си, СДС ще имат водачи на листи | |

Сподели статията с твоите приятели:

Ще има процес на проветряване на листите, ще има нови лица. Това, че се явяваме в коалиция със СДС също ще доведе до промени, те ще имат водачи на листи. Възможно е един от столичните райони да бъде воден от СДС”. Това каза пред Нова тв зам.-председателят на групата на ГЕРБ в парламента Красимир Ципов.

По думите му Бойко Борисов е кандидатът за премиер на ГЕРБ към настоящия момент и не седи въпроса за друг.

“Г-н Цветанов не съм видял да приближава 4 % бариера според проучванията. Досегашните ни партньори биха били естествен коалиционен партньор”, каза Ципов за бъдещите коалиционни партньори в следващия парламент. “Демократична България по логиката на това, че са част от европейското ни семейство, също не биха били изключвани от разговори”, коментира той.

Ципов даде да се разбере, че към момента не обсъждат варианта ГЕРБ да подкрепя друга партия за съставяне на кабинет.

“Управленческата ни програма е почти готова, предполагам, че в началото на предизборната кампания ще я представим. Въпрос на седмица или десет дни”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Той коментира и новосъздадената фигура на прокурор, който ще може да разследва главния прокурор  и заместниците му. Според Ципове създаването на фигурата е възможен вариант, възможна законодателна промяна и не е противоконституционна. Според Ципов новата фигура е съобразена с препоръките, които сме получили от партньорите си.

“С интерес ще очаквам становището на Венецианската комисия”, завърши Ципов.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *