ГЕРБ: Не сме по-зле от Северна Корея. ВМРО: Не на гей браковете | |

Сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ и ВМРО избраха да реагират с “патриотизъм” и конспирации за рушене на българщината по темата за резолюцията на Европейския парламент, която констатира проблемите на България във върховенството на закона човешките права и свободата на словото.

ГЕРБ: Социалистите не са българи

Ние оставаме българи, дали социалистите ще продължат бъдат такива, е техен въпрос, каза Тома Биков в декларация от името на групата на ГЕРБ. Той добави, че е имало случаи в историята, в които са показвали, че са повече социалисти, отколкото българи. Според Биков достойните политици обичат държавата и народа си, а не го обвиняват, че живее в най-корумпираната държава. “Ние се противопоставяме на подобно отношение към страната. Това отношение не е в подкрепа на народа“, каза още Биков, според когото наличието на протести е доказателство, че страната ни е демократична.

„Поздравяваме БСП и ДПС с този голям успех за тях. Поздравяваме ви за това, че през последните няколко седмици успяхте да организирате социалистическите и либералните, и зелените депутати в ЕП, които никога последните години не са печелили избори никъде, да се организират и да хвърлят върху петно върху България благодарение на български евродепутати. Докато има социалисти и либерали в България, на нас не ни трябват пазачи около казана в Ада. Вие показахте, че вашата идеологическа идентичност е много по-силна от националната ви идентичност”, заяви Биков.

Той заяви, че управляващите щели да продължат да отстояват българския национален интерес, да отстояват виждането си, че Европа трябва да се управлява по демократичен път, а именно чрез тези, които печелят изборите, а не чрез тези, които ги губят, защото загубата в политиката не е ценност. “Вие имате подкрепата на загубилата Европа, ние имаме подкрепата на спечелилата Европа. Вие имате подкрепата на няколко идеологически течения, които си отиват, защото хората не ги искат. Вие имате подкрепата на хората, които са се откъснали от света – на хайверената левица и на Радан Кънев. Това са онези смели хора“, каза още Тома Биков.

„Това, което се случи в ЕП, беше политическо противопоставяне между социалисти и десница. Това не е мнението на Европа. Това е мнението на европейските социалисти, на зелените, на либералите. Мнението на мнозинството от хората в Европа е съвсем различно“, е мнението на ГЕРБ.

Ние не сме по-зле от Северна Корея

„Ние няма да приемем България да бъде черната овца на Европа, защото тя не е такава. Няма да допуснем в Европа да функционира двоен стандарт, защото подобна резолюция не е била приемана дори за Северна Корея, както каза един от нашите евродепутати. Ние не сме по-зле от Северна Корея, нито от други европейски държави, които през последните години фалираха“, изтъкна още той.

Пак Истанбулската конвенция и македонското малцинство

„За разлика от други страни, България не допусна мигрантската криза да я превземе и може би това е един от проблемите на европейската левица, защото много добре знаем позицията на европейската левица и по този въпрос и може би в следващата резолюция ще вкарат и този проблем с нея наред с Истанбулската конвенция. Поздравявам г-жа Нинова за нейната позиция по Истанбулската конвенция, но вашите евродепутати са на съвсем друго мнение, защото членуват в група, чиято основна кауза е тази конвенция да бъде приета. Няма да говорим за ОМО „Илинден“ и за признаване на хипотетичното македонско малцинство. Огромна грешка е на ЕП, че подкрепя една лъжа, защото е абсолютна лъжа, че в България съществуват македонци. Във всички партии има представители от Благоевградска област и съм убеден, че са потресени от тази глупост, която е написана в тази резолюция и която беше подкрепена от Радан Кънев. Ние няма да отстъпим по тези въпроси“, допълни още Биков.

ВМРО: Няма македонско малцинство и няма да допуснем гей браковете

“Вчера потомците на убийците от народния съд се прегърнаха с потомците на жертвите и направиха национално предателство в ЕП в името на няколко гласа повече. Това е отвратително!”. Това заяви в декларация от името на „Обединени патриоти“ депутатът от ВМРО Александър Сиди. “Дискусията за върховенството на закона, предизвикана от няколко неправителствени организации, печално известни в България с антибългарската си дейност, се превърна в трибуна за пропаганда на цигански, ЛГБТИ права, гей бракове, Истанбулска конвенция, македонско малцинство и т.н. Все теми, които не стоят изобщо в дневния ред на българското общество. Нещо повече – ЕП си позволи да подлага под съмнение решение на българския Конституционен съд. Това е скандално и недопустимо. И всичко това беше подкрепено с гласовете на, наричащите себе си, български евродепутати от БСП и ДБ. Ето това е реалното лице на тези партии”, се казва още в декларацията.

“Заставаме и срещу принудителното налагане на еднополовите бракове – тенденция, методично и последователно прокарвана чрез различните механизми на ЕС. За нас това е политика, насочена срещу традиционните национални и християнски основи на българското семейство и общество. Това е политика, която категорично ни тласка в посока саморазрушаване на всички достижения на Европейската цивилизация. Категорично не можем да се съгласим и с критиката към решението на най-висшия орган в България, а именно Конституционният съд, с което Истанбулската конвенция беше обявена за противоконституционна”, казва Сиди.

В резолюцията на ЕП се обръща специално внимание за дезинформацията, използвана в България за Истанбулската конвенция (бел. ред): “(ЕП)…изразява дълбока загриженост, че продължава публично да се говори по отрицателен и изопачаващ начин за Конвенцията под влияние на широкоразпространената кампания за дезинформация и оклеветяване, която последва негативното отразяване на темата от различни медии, за които се твърди, че имат връзки с правителствени и опозиционни партии…”

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *