ГЕРБ иска оставката на Манолова като председател на Комисията по ревизията | |

Сподели статията с твоите приятели:

Парламентарната група на ГЕРБ ще поиска оставката на Мая Манолова, заяви Тома Биков от ГЕРБ на извънреден брифинг. Това се случва малко след посещението на Манолова в Булгартрансгаз. 

Причините според него са “тежка неадекватност” и “невъзможност да си изпълнява задълженията”. “Нямаме нужда от Мая-полицая, имаме нужда от адекватен председател на комисията по ревизията”, допълни той. Според него има “по-компетентни и по-нормални” хора от нея. “Председател на временната комисия по ревизията може да бъде и Николай Хаджигенов, и Татяна Дончева, и Мария Капон”, каза още той.  

Биков обясни, че като член на тази комисия, никой не му се е обадил: “Не знам какво направиха в Булгартрансгаз – заседание, среща ли. Защо ние не сме поканени, защо аз не съм поканен?”

Теменужка Петкова, министър на енергетиката в оставка, също коментира посещението на Манолова, която, според нея, “нахлу” в Булгартрансгаз. Тя допълни, че в “групата за нахлуване” нямало представители на ПП ГЕРБ.

Дани Каназирева от ГЕРБ, която също е член на комисията, определи, че Манолова е използвала посещението си в Булгартрансгаз, “за да извлече евтин политически дивидент”. По време на излъчването на живо се чу телефонния разговор между нея и Каназирева. Мая Манолова заяви, че “явно са ѝ се обадили, за да ѝ поискат сметка, че не е тук или че не ни е спряла”.

Атанасова пък определи случая като “енергиен Костинброд”.

В понеделник ще подадем искане за тълкувателно решение от КС за наложения от НС мораториум върху определени действия на Министерски съвет“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. “Ще питаме Конституционния съд допустимо ли е с решение Народното събрание да отнема и ограничава правомощия на Министерския съвет и други държавни органи, които изпълняват функция съгласно българската Конституция и българските закон”, каза още тя. 

Министърът на външните работи в оставка Екатерина Захариева определи мораториума като “противоконституционен” и допълни, че той ограничава дейността на държавните служители. “Има-няма за три дни бяха приети три противоконституционни решения”, заяви тя.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *