Георги Харизанов: ГЕРБ пак ще спечели изборите. Демократична България е начертала червена линия | |

Сподели статията с твоите приятели:

Социолозите не дават драстична промяна на всичко, което се случва от 2009 година насам: ГЕРБ пак ще спечели парламентарните избори, заяви в интервю за БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика – член на ГЕРБ и шеф на телевизия “Европа”. 

Това, че за пореден път се е ребрандирала градската общност, че „Обединените патриоти“ ще се явят отделно на изборите, не е новина, коментира той.

„Да се фокусираме върху петпартиен парламент: най-близко идейно-политически до ГЕРБ са „Демократична България“, но червената линия, които те са начертали, и поведението им в последните години не ги поставя в ситуацията да бъдат разглеждани като коалиционен партньор на ГЕРБ. Те търсят собствена физиономия, собствена идентичност. Тръгнали са в дълъг мач на бавен растеж. Ще видим колко ще е бавен, ще има ли растеж и колко ще е дълъг мачът“, каза Харизанов.

На въпрос има ли нагласа ГЕРБ да пусне неизвестни имена в листите за предстоящите парламентарни избори, Харизанов отговори: „Неизвестни не. Може би нови в политиката, но не неизвестни.“

Колкото и минимален от гледна точка на жълтите павета да е натрупаният от един успял човек авторитет, това не означава, че той е неизвестен за обществото, добави той.

Обновяването не би трябвало да е самоцел, смята Харизанов. По думите му политическа класа се създава, когато определени политици натрупат достатъчно опит, знания и мъдрост за функционирането на държавната машина, за това как се случва законотворчеството и какво е отражението на законите върху отделните сектори.

„Всички, които се качват на модерната лодка да джафкат срещу статуквото – статуквото и политическата класа са едно и също, като се замислите“, каза още той,

На въпрос дали бившият вътрешен министър Младен Маринов може да бъде включен в листите на ГЕРБ за предстоящия вот, Харизанов посочи: „Всяка партия би трябвало да бъде много щастлива, ако той се съгласи да бъде неин кандидат.“

Георги Харизанов е номинирал трима, един от които е премиерът. Самият Харизанов не желае да е кандидат-депутат и ще си направи отвод, ако бъде номиниран.

Имената в листите на ГЕРБ ще станат ясни до седмица, прогнозира той.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *