Георги Попов излиза на свобода срещу гаранция от 40 000 лв.

Сподели статията с твоите приятели:

Съдружникът на хазартния бос Васил Божков – Георги Попов, излиза на свобода срещу парична гаранция от 40 000 лв., определи Специализираният наказателен съд след близо осемчасово заседание в неделя.

Бившият главен акционер в ПФК „Левски“ има срок от 10 дни, за да внесе сумата. Той беше задържан в петък, след като се прибра от Дубай. Преди това Божков обяви, че това е било негово доброволно решение.

Спецсъдът прецени, че няма опасност Попов да се укрие или да извърши ново пресъпление, както и че не е имал основна роля в организираната престъпна група, която спецпрокуратурата твърди, че е била съставена от Божков.

В началото на миналата година срещу бизнесмена бяха повдигнати близо 20 обвинения. Попов получи обвинение по делото за укрити стотици милиони хазартни такси.

Двамата бяха привлечени към наказателна отговорност задочно, защото отидоха в Обединените арабски емирства непосредствено преди това. Българските власти поискаха екстрадицията им преди повече от година, но до момента нямаше развитие по този въпрос.

Преди началото на заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев коментира, че Попов е съдействал на разследващите, но не конкретизира подробности. Самият той заяви пред спецсъда, че се е върнал в България, за да изчисти името си и, че е искал да стори това още през март 2020 г., но пандемията му е попречила.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *