Гардовете от скандала в Росенец отново са на работа в НСО | |

Сподели статията с твоите приятели:

Гардовете от скандала в Росенец са възстановени на работа в Националната служба за охрана, съобщиха Христо Иванов и Ивайло Мирчев от “Демократична България”.

Миналото лято бодигардовете на Доган изтласкаха във водата съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов и активисти на партията – по този начин им беше отказан достъп до плажа “Росенец”, за който по-късно стана ясно, че е публична собственост. След скандала беше разкрито, че гардовете работят в НСО, последваха и дисциплинарни уволнения. Малко след това Ахмед Доган се оказа и от охраната от НСО.

Днес обаче стана ясно, че двамата служители на НСО са били възстановени на работа, след като са обжалвали в съда своето уволнение. Основанието – уволнени са от човека, извършил проверката – ген. Емил Тонев, който след скандала стана и шеф на НСО.

“Румен Атанасов и Калин Гаджев – тези, които два пъти хвърлиха българския флаг, са възстановени на работа в НСО. След случая “Росенец” започна проверка в НСО, след края на която двамата служители бяха уволнени заради множество нарушения”, заяви днес Ивайло Мирчев.

Той коментира, че едно от нарушенията е отказът им да се легитимират, което по закона на НСО са длъжни да направят.

Атанасов и Гаджев са подали заявления за възстановяване на работа в НСО, в резултат на което са в процес на получаване на допуск до класифицирана информация, или са го получили и вече са възстановени, заяви Мирчев

Според вътрешна информация, с която разполагат от “Демократична България”, двамата вече са възстановени на работа.

Христо Иванов съобщи, че ще поискат официално потвърждение чрез заявление за достъп до обществена информация до НСО.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *