В първото си интервю от затвора Навални говори за „психологическо насилие“

Сподели статията с твоите приятели:

В първото си интервю от трудовата колония, в която излежава присъда, руският опозиционер Алексей Навални разказва за живота като политически затворник. Той разказва, че е бил каран насила да гледа руската държавна телевизия и подбрани филми с политическа пропаганда за над 8 часа на ден.

Навални прекарва голяма част от останалото време си в чистене на двора на затвора, четенето на писма и посещаването на залата за хранене, където често се храни с овесена каша. Той разказва това в серия от писма до Ню Йорк Таймс, част от които бяха публикувани на 25 август.

Като „психологическо насилие“ затворникът в Изправителна колония № 3 (ИК-3) във Владимирска област описва задължителното гледане на филми и телевизия. Четене, писане, спане и „каквото и да е друго“ са забранени по време на 5 ежедневни сесии на гледане на телевизия.

През последните 2 години опозиционерът Алексей Навални беше отровен с нервнопаралитичено вещество, а след като се върна от лечение в Германия, беше арестуван и осъден, а в момента е в трудова колония. Организациите, свързани с Навални, бяха обявени за екстремистки, а негови сътрудници бяха задържани.

Навални обвинява руския президент Владимир Путин за отравянето, докато Кремъл отрича да има нещо общо.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *