В епикризата на „студента от Хага“ няма данни за травматични увреждания

Сподели статията с твоите приятели:

Протестърът си тръгнал сам.

Марчев бе задържан от служителите на СДВР след размириците на 10 юли пред МС

В момента без данни за травматични увреждания на гръден кош и коремни органи“. Това е една от няколкото констатации в епикризата, с която студентът в Хага Евгени Марчев по собствено решение напуска УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ на 12 юли 2020 г., съобщава DarikNews, позовавайки се на източници от болницата.

Документът е подписан лично от заместник-директора на „Пирогов“ и шеф на клиниката по неврохирургия професор д-р Николай Габровски. Диагнозата на Марчев при напускането е „комоцио церебри“ с повърхностна контузия на главата (контузио регио париеталис капитис) и охлузване на коляното, за която съобщиха и от полицията още на 11 юли.

Марчев бе задържан от служителите на СДВР след размириците на протеста на 10 юли вечерта пред сградата на Министерския съвет. Студентът, родителите му, както и организаторите на протеста от т. нар. „Отровно трио“, твърдяха, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет.

Ако го снимате и го покажете колко е бит, ще стане революция“, обяви миналата седмица в тв интервю един от „Отровното трио“ – адвокат Николай Хаджигенов, който често води дела срещу полицията.

Марчев твърди, че е получил множество „шутове, удари по гърба, бъбреците, главата, по цялото тяло“. И в резултат имал хематоми по лицето и главата. Такива обаче не си видяха на телевизионния екран, а според лекарите малки кръвоизливи и хематоми се разнасят и преминават за около 2 до 3 седмици.

През цялата вечер съм им се молил (на полицаите в ареста – б.р.), казал съм им – хора, искам линейка, болят ме гърдите, не мога да дишам“, оплака се още Евгени Марчев. Той изрази пълно доверие в лекарите и медицинските сестри от „Пирогов“ и дори им изказа благодарност.

Същите лекари от „Пирогов“ обаче не са установили никакви проблеми с гръдния кош или белия дроб на студента. „На 11 юли му беше извършена рентгенография – на гръден кош и бял дроб.

Д-р Георгиева установи, че всички параметри са в нормалните показатели на клинично здрав човек. Констатира, че е запазена цялостта на обхванатите кости, т.е. няма счупвания“, разказват източници.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *