В длъжностната характеристика на полицая не пише, че трябва да бъде бит и плют

Сподели статията с твоите приятели:

Георги Хаджиев Снимка: МВР

Има информация, че се дават пари на провокаторите, за да предизвикат безредици, казва Георги Хаджиев. 9 полицая са ранени от началото на протестите у нас

9 полицая са ранени от началото на протестите у нас. Част от пострадалите вече са изписани за домашно лечение. Това обяви пред Нова тв директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

По думите му има информация, че се дават пари на провокаторите, за да предизвикат безредици. „В сряда, когато стана инцидентът пред НС, бяха задържани 6 души. На следващия ден бяха арестувани още 7 души заради вандалски прояви. Говорим за посегателство над органите реда.

От данните до момента става ясно, че има определени групи от млади хора, които се опитват да провокорит и да опорочат протеста. За да посоча кой ги изпраща, трябва да има доказателства. Засега имаме само предположения.

Работим изключително сериозно с оглед тези хора да бъдат изправени пред правосъдието. Вчера ми направи добро впечетление фактът, че когато около 22:00 часа определена група хора започнаха да слагат черни маски и да атакуват НС, протестиращите се отдръпнаха и те сами напуснаха този протест“, поясни Хаджиев.

„Никога не е отказана медицинска помощ на някого. Когато спрямо едно лице е издадено нареждане и то агресира, нашите служители имат право да използват физическа сила, за да му поставят белезници”, обясни шефът на СДВР.

Според него, е възможно проверките за полицейско насилие да приключат по-рано от обявения 30-дневен срок. „В длъжностната характеристика на полицая не пише, че трябва да бъде бит, плют. Тези хора имат семейства, имат деца, които се притесняват за тях”, заключи Хаджиев.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *