В БСП ще има и други номинации за президент освен Радев | |

Сподели статията с твоите приятели:

OFFNews Последна промяна на
13 септември 2021 в 21:00
1350 4

БСП ще има и други номинации за президент освен Радев - В БСП ще има и други номинации за президент освен Радев | |

Снимка БТА

Корнелия Нинова

“Националният съвет на партията изрази подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, но тепърва започват нашите стъпки за номинации за президент и вицепрезидент. Нашите структури харесват двойката на Радев и Йотова, но ние ще уважим правото да има номинации” – това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването “Лице в лице” по bTV. Тя не даде ясен отговор дали БСП ще подкрепи Радев или ще издигне друг кандидат за президент. Сигурна съм в едно ще има много номинации, каза тя. Нинова обясни, че в БСП е такава процедурата – номинации от структурите, след което рещшенията се взимат от ръководните органи на столетницата. Имахме номинация за над 20 имена, когато издигнахме Радев и Йотова, каза още Нинова. 

Факт е че има такива хора. С тези думи Корнелия Нинова призна, че свързани с БСП личности са замесени в създаването на евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, хипотетичното свързан с Радев.

“Всеки е свободен да прави партийни и политически проекти, но заради честността в политиката, това не бива да се прави с ресурса на служебния кабинет. Да не се прави на гърба на други партии – бъди смел, излез и се състезавай. Имаме информация от наши структури, че хора уговарят наши членове да подкрепят един такъв бъдещ проект”, обясни председателят на левицата, като отказа да коментира дали става въпрос за лица от администрацията на президента, за да не “внася допълнителни интриги”.

Нинова обясни, че според нея ключът за решението на политическата криза и съставянето на правителство в следващия парламент се намира в предизборната кампания, а не в следизборните коалиции. Лидерът на БСП отчете и три големи проблема на равнище “държава”, случили се по време на 46-ото Народно събрание – задкулисие, липса на опит за промяна на модела и напълно откъсване от “живия живот” извън парламента.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *