В Балчик се обявиха срещу 5G

Сподели статията с твоите приятели:

Подписка със заглавие “Местна гражданска инициатива за забрана изграждането на антени за 5G излъчване на територията на община Балчик”, подкрепена от 183 души, е накарала общинския съвет на Балчик да приеме решение за “временен мораториум” върху изграждането на 5G мрежа на територията на общината. В резултат 5G няма да озари тази част от Черноморието поне през следващата 1 година, съобщава сайтът Про Нюз Добрич, за който проверих и няма нищо общо с Не!Новините на Самуил Петканов. 

Към мотивите срещу 5G на инициативата се посочват опасенията от потенциална опасност от 5G, а цитиран защитник на подписката казва, че “трябва да се знае защо тази мрежа е полезна и с какво”, но иначе организиралите се гледат “трезво на нещата” и не вярват на “конспиративни теории”. 

Един от гласувалите “за” общински съветници пояснява, че приетият мораториумът няма императивен характер и може да бъде отменен, ако постъпят данни, че 5G не крие опасности. Той бил просто предпазна мярка за защита на гражданския интерес.

И докато в Балчик обсъждат дали 5G носи заплахи за здравето на хората и животните, Facebook страницата “The Flat Earth Society”, която защитава идеята за плоската Земя, вече е набрала над 213 000 поддръжници. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *