Всички засегнати от кризата ще бъдат подкрепени, мярката 80/20 спира да съществува | |

Сподели статията с твоите приятели:

Около 140 000 работници и служители на месец ще бъдат обхванати от мерките за подкрепа. Няма да остане някой, засегнат от ограничителните мерки, който да не бъде подпомогнат. 

Това увери служебният социален министър и вицепремиер Гълъб Донев по Нова тв. 

В актуализацията на бюджета са предвидени около 400 млн. лв., които да бъдат насочени към бизнеса. И в двете мерки – 60/40 и 75/0, са включени самоосигуряващите се лица, уточни той. По думите му помощи ще се изплащат в края на следващия месец. 

Мярката 80/20 няма да продължи да съществува. Всички, които са попадали в тази мярка, са получавали и пари по мярката 60/40. В момента абсолютно всички бизнеси, които имат намаление в оборотите с 30% и 40%, попадат в мярката 60/40”, обясни Донев.

Парите се получават от работодателя, който разпределя средствата между служителите си. Министърът даде пример с фитнес център, при който капацитетът е намален до 30%. Тогава оборотът ще е намалее с над 40% и собственикът ще попадне в мярката 60/40. В този случай държавата ще му изплати 60% от осигурителния доход на работещите, обясни социалният министър. 

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *