Вотът на недоверие не мина, кабинетът остава. Решаващи бяха гласовете на “Атака”

Сподели статията с твоите приятели:

Управляващото мнозинство в парламента отхвърли в сряда вота на недоверие към третия кабинет на Бойко Борисов със 124 гласа “против” срещу 102 “за” и 9 “въздържал се”. Той беше внесен от БСП заради провал на екологичната политика на правителството, но получи подкрепа само от депутатите на социалистите и ДПС.

За да успее вотът на недоверие, бяха небходими поне 121 гласа “за”, докато коалицията на ГЕРБ и “Обединени патриоти” имаше гарантирани 116. Управляващите обаче надделяха благодарение на гласовете на “Атака” и осмина независими народни представители. Всички от групата на “Воля” пък се въздържаха, след като през последната седмица твърдяха, че все още не са решили как да гласуват.

на недоверие не мина кабинетът остава. Решаващи бяха гласовете на Атака - Вотът на недоверие не мина, кабинетът остава. Решаващи бяха гласовете на "Атака"

Пленарната зала беше необичайно пълна, което провокира и проблеми със системата за гласуване. От заседанието на парламента отсъстваха Делян Пеевски от ДПС и Донка Симеонова от БСП, която от няколко месеца не идва в Народното събрание по здравословни причини.

Пред депутатите не се яви и премиерът Бойко Борисов, което предизвика критики от опозицията. Председателят на парламента Цвета Караянчева обаче обясни, че той не е длъжен да присъства. От “Атака” пък имаха претенции, защо лидерът на НФСБ Валери Симеонов не участва във воденето на заседанието, въпреки че е зам.-председател. На тази забележка Караянчева отговори, че следващия път изрично ще го задължи да е на трибуната.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *