Властта в Русия: Не ние, а Германия може да е отровила Навални с Новичок | |

Сподели статията с твоите приятели:

Oпозиционерът Алексей Навални, на когото внезапно му прилоша по време на полет в Сибир на 20 август и бе отведен със самолет на лечение в Берлин няколко дни по-късно, може да е бил отровен в Германия или в самолета за Берлин.

Тази версия разви днес руският външен министър Сергей Лавров, като за пореден път категорично отрече всякаква причастност на руските власти към отравянето на Навални.

Кръвни проби от 44-годишния критик на Кремъл потвърдиха наличието на нервнопаралитичното бойно отровно вещество Новичок.

Ние имаме всички основания да смятаме, че онова, което се случи – с оглед на проникването на бойното отровно вещество Новичок в неговия организъм – може да е станало в Германия или в самолета, на който го качиха и отведоха в клиника “Шарите”, заяви на пресконференция днес руският външен министър.

Възникват въпроси какви хора, освен лекари, е имало на борда на този самолет, каза още Лавров.

Заедно с Франция, Германия стана “главен инициатор на обсъждането в ЕС и НАТО на въпроса за въвеждането на санкции срещу Руската федерация заради деяние, което по никакъв начин и от никого не е доказано като нещо, извършено на територията на Руската федерация”, твърди руският външен министър.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *