Властите в Москва задържаха адвокат, свързан с Алексей Навални

Сподели статията с твоите приятели:

Адвокатът на основания от Алексей Навални Фонд за борба с корупция (ФБК) Иван Павлов е задържан, стана ясно в петък. Обвиненията срещу него са, че е разкрил класифицирана информация, свързана с текущо разследване.

Адвокатското дружество “Екип 29”, което Павлов ръководи, съобщи в Телеграм, че на 29 април служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) са арестували юриста, след като се претърсили хотелската му стая в Москва.

Според колегите на Павлов той е обвинен в разкриване на класифицирана информация, свързана с текущо разследване. Според руското законодателство това престъпление се наказва с до три месеца затвор.

Иван Павлов и екипът му са защитници по дела за държавна измяна, шпионаж и дела, свързани с държавната сигурност. Той е адвокат на бившия журналист Иван Сафронов, който беше обвинен в държавна измяна и трябваше да присъства на съдебно заседание в Москва в петък. Междувременно руски съд постанови бившият журналист да остане в ареста до 7 юли, съобщиха информационните агенции.

Преди ден Павлов представляваше в съдебно заседание Фонда за борба с корупцията (ФБК) на руския опозиционер Алексей Навални. Руската прокуратура настоява ФБК да бъде определен като “екстремистка организация”.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *