Виждаме едно войнстващо невежество от страна на служебния кабинет

Сподели статията с твоите приятели:

Даниел Митов Снимка: БНР

Ако изборите са честни и прозрачни, ще ги признаем, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

„Откакто в последния парламент партията на Слави Трифонов с „Демократична България“ и с помощта на останалите политически партии отвориха безброй много секции в Турция, на нас ни е ясно, че тези хора не могат да бъдат монополизирани от една политическа партия“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БТВ.

„Не можем да твърдим, че това е електорат на ДПС. Не можем да оставим в ръцете на една политическа партия, именно ДПС, да владее вота на изселниците. Ние работим с изселническите организации. Бойко Борисов имаше намерение да отиде на среща с изселническите организации. Той обаче до вчера е бил министър-председател, с президента Ердоган се познават от години, това е неформална среща“, обясни Митов.

Според него тези отношения са ценни и трябва да бъдат ползвани и за в бъдеще. „България по време на миграционната криза през 2015-2016 г., ако не бяха тези отношения, можеше да има огромен проблем по границите“, даде пример той.

„С президента Ердоган не е много лесно човек да се срещне и това е показателно за отношенията, които съществуват между тях“, посочи Митов.

„На избори хората подреждат политическите партии и коалиции, дават легитимност на определени политически субекти, които след това са длъжни да влязат в диалог така, че да формират приоритети. Не мисля, че ГЕРБ и БСП могат да формират заедно политически приоритети“, категоричен беше Даниел Митов.

„Когато минат тези избори, трябва да се опитаме да възстановим културата на разговор и на диалог, трябва да прекратим това озверяло говорене, оголена злоба и реваншизъм, защото това винаги се плаща скъпо“, посочи той.

„Виждаме едно войнстващо невежество от страна на служебния кабинет, опитват се да спекулират с неща, които се оказват неверни“, смята Даниел Митов.

„Ако изборите са честни и прозрачни, ще ги признаем“, каза той в отговор на въпрос „Ще признае ли ГЕРБ резултатите от вота?“. „Имаме опасения за начина, по който се организират в момента изборите, особено машинния вот. Ще осигурим възможности за наблюдение на организацията на изборите, ГЕРБ–СДС настоява да се броят отрязъците от машините, които се пускат в урните“, уточни той.

В листите на ГЕРБ от гражданската квота влиза и Николай Алгафари. „Искам да покажа на младите хора, че може да се прави политика и без да бъдеш член на политическа партия. Аз със сигурност съм дясно ориентиран човек. ГЕРБ са единствените, които помислиха за младите в настоящето и затова избрах листите на ГЕРБ“, каза Николай Алгафари.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *