„Великото народно въстание 4“ иска нов модел на управление с нови лица – България

Сподели статията с твоите приятели:

Facebook/Отровното трио

В 87-ия ден на антиправителствени протести все повече хора се събират за четвъртото “Велико народно въстание”.
Затворени за движение са бул. “Цар Освободител” и бул. “Дондуков”. Полицаи охраняват сградите на парламента и Министерския съвет и не допуснат хората към булевард “Дондуков”. Пред сградата на президентството няма полицейски постове, съобщава БНР.
Към 19:00 ч. обстановката е спокойна, чува се музика и викове “оставка”. В протеста се забелязваг граждани на Русе, Варна, Перник, Свищов, Карлово, Челопеч и други, сред които и специално дошли българи от Канада. 
Очаква се да няма ескалация на напрежението.
Полицейското присъствие е засилено.  Организаторите призоваха полицаите да се присъединят към протеста. 
Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на премиера Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни парламентарни избори. Хората заявиха, че очакват нов модел на управление с нови лица и промяна на Конституцията.  
Първото “Велико народно въстание” се състоя на 2 септември – деня на откриване на новата пленарна сесия. На 10-и септември беше второто т.н. “Велико народно въстание”, а третото – в Деня на независимостта – 22-ри септември.
Група от около 20-ина души се е събрала на протест в палатковия лагер пред общината във Варна. Недоволните развяват българското знаме, а пространството около лагера е озвучено с възрожденски песни. 
Протестно автошествие срещу управлението блокира и движението в района на граничния пункт “Дунав мост” при Русе.  Участниците спряха автомобилите си в кръговото кръстовище край “Дунав мост” около 17 ч. Блокадата продължи до 18.00 часа. Екипи на полицията пренасочваха трафика по обходни маршрути.
С митинг и шествие протестиращите във Велико Търново се включиха в инициативата Велико народно въстание. За кратко беше затруднен трафикът в центъра на града, до инциденти не се стигна. 

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *