БСП с ново Изпълнително бюро и ресори като министерства 

Сподели статията с твоите приятели:

Националният съвет на БСП одобри предложеното от лидера Корнелия Нинова оперативно ръководство на партията, предаде БНР.

Нинова ще има четирима заместници, като новият ресор е “Коалиционна политика”. За него ще отговаря Атанас Зафиров. Другите заместник-председатели са Кристиан Вигенин, Владимир Москов и Ирена Атанасова.

Постовете си в прякото ръководство запазват Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Георги Свиленски, Крум Зарков, Манол Генов, Радослав Гайдарски и Стоян Мирчев.

Кирил Добрев, който беше конкурент на Нинова за лидерския пост, каза преди заседанието, че няма да приеме да е част от Изпълнителното бюро, дори да бъде предложен, защото не вярва, че политиката на партията ще се промени

17 съвета с ресори като министерствата ще има БСП по предложение на Корнелия Нинова, уточнява Дневник. Така опозицията ще има съвети по вътрешните работи, външните работи, енергетика, здравеопазване; земеделие, храни и гори, икономика, култура, спорт, образование и наука, околна среда и води, отбрана, правосъдие, регионално развитие и благоустройство, транспорт, информационни технологии и съобщения, труд и социална политика; туризъм и финанси.

В изказването си пред новия пленум Корнелия Нинова днес е поискала да се затвори темата с разцеплението в БСП, за да не изглежда партията слаба и разединена, информира Дневник.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *