БСП се опитва да легитимира клевети на обвиняемия Божков

Сподели статията с твоите приятели:

Менда Стоянова

Българският спортен тотализатор е на загуба през годините заради лошия си мениджмънт, твърди шефката на бюджетната комисия

Председателката на Бюджетната комисия Менда Стоянова уличи по време на изслушването на финансовия министър в парламента депутати от БСП в опит да легитимират лъжи за хазарта у нас на обвиняемия Васил Божков, който се укрива в Дубай, съобщи Tribune.bg.

„Вие се опитвате да легитимирате и официализирате недоказана клевета на един обвиняем, да покажете, че г-н Божков говори истини, подкрепен от БСП“, изтъкна Стоянова.

Председателката на Бюджетната комисия откри редица неистини в изказванията на социалиста Георги Свиленски и колегата му Антон Кутев. Менда Стоянова уточни, че моментни лотарии – „Тотошанс“, „Евробет“ и „Ню геймс“, са регистрирани преди 2013 г., въпреки че Георги Свиленски коментира, че такива през 2013 г. не е имало и от това, че БСП ги е изпуснала при писането на закона за хазарта по това време, държавата не е ощетена от невнесени такси.

„Категорично отричам да съм част от проблема с това, че съм ги допълнила в закона през 2014 г.“, възмути се Менда Стоянова. По повод факта, че от ГЕРБ не искат да разкриват какви отчисления за бюджета е правил персонално всеки оператор на хазартни игри, Стоянова допълни, че това се прави, за да се изпълни законът, тъй като това е данъчно-осигурителна информация.

„Колкото за 60-те млн., които са вървели към партийни централи. Вие се опитвате да легитимирате и официализирате недоказана клевета на един обвиняем, да покажете, че г-н Божков говори истини, подкрепен от БСП“, възмути се от изказването на Георги Свиленски председателката на Бюджетната комисия.

По повод внушенията на Антон Кутев Менда Стоянова припомни първо, че обвиняемият Васил Божков никъде не е твърдял, че тя е получавала от него облаги.

„Целта ви е това – да внушавате неверни твърдения. Не мога да си представя как в правомощията ми от парламента мога да осъществявам контрол върху действия и бездействия на различни държавни органи. Отново неистина, която се опитвате да внушавате. БСП се опитват да легализират неистини в медиите и после какво значение има дали имаш сестра“, ядоса се Стоянова.

По думите ѝ Българският спортен тотализатор/БСТ/ е на загуба през годините и това се дължи единствено и само на лошия мениджмънт на това предприятие.

„Това, че съгласно едно определение, дадено от одитори в Сметната палата, БСТ е бил поставен в неравностойно положение, с това ние категорично не можем да се съгласим. Равнопоставеността на държавното предприятие и дейността, която то може да осъществява в рамките на хазартния сектор, е абсолютно предопределена с текстовете за Закона за хазарта. Това, че някой не е спазвал правилно текстовете на този закон, не означава, че има неравнопоставеност“, подчерта Стоянова.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *