БСП е най-беззъбата опозиция от 30 г. насам, Нинова я превърна в малка и проста партия

Сподели статията с твоите приятели:

Слави Трифонов

Трябва да бъде „изчегъртано“ това, което направи ГЕРБ, каза шоуменът, без да уточнява дали има предвид намаляване на учителските заплати или спиране на инфраструктурните проекти

„БСП е най-слабата и беззъба опозиция от 30 г. насам. И преди дни социалистите заедно с ГЕРБ и ДПС провалиха заседание на Народното събрание, защото така им отърва. Корнелия Нинова тълкува провала на изборите не като неин личен провал. Нинова превърна БСП от една голяма и сложна партият в една малка и проста партия“, каза пред БНР Слави Трифонов в първото си интервю след 4 април. Лидерът на ИТН не стъпи нито веднъж в парламента, нито участва и онлайн в заседанията му. От изборите насам депутатът шоумен е отговарял веднъж на въпроси, и то в личната си фейсбук страница.

„Тайнственост“ ми звучи все едно става въпрос за литература и картини. Няма тайнственост, а само коректно поведение. Човек трябва да дава интервюта само, ако има какво да каже“, заяви Слави Трифонов на въпрос защо е решил да не дава изявления пред медии.

„Има друг начин за изразяване – вече е интернет, само там си свободен“, разкри лидерът на ИТН и допълни по темата: „Това е избор“.

„Когато се случи, ще се разбере. Няма да отговарям на „ако“, отговори Трифонов дали ще стане премиер, ако партията му стане първа политическа сила. „След 11 юли всичко ще стане ясно – суверенът ще реши. Не искам да бягам от въпроси. Не искам да изказвам намерения и евентуални събития“, коментира Трифонов политическите ходове на ИТН.

„Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик. Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено“, допълни той.

„Ляво-дясно отдавна се е размило. Съвременният свят е различен. За мен поведението на ИТН е практично. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена. Трифонов подчерта, че конкретните случаи определят насоката на ИТН дали е лява или дясна партия.

В последните години най-левите взеха най-десните решения и обратното“, разкри Слави Трифонов и допълни: „Партията ми не е лява, дясна или център, а практична в интересите на суверена. Аз съм десен“.

Във връзка с външната политика на страната ни той заяви:

„България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради жертвата, която е направила за нас. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака – единият стъпил на едно място, другият на друго място… Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен“.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *