Британски скиори бягат посред нощ от швейцарските Алпи, за да се спасят от карантина | |

Сподели статията с твоите приятели:

Британски туристи са използвали прикритието на нощта, за да напуснат “тайно” швейцарския ски курорт Вербие вместо да бъдат поставени под карантина – каквото е най-новото изискване по отношение на посетители от Великобритания, съобщава Си Ен Ен, като цитира представител на курорта.

По-строгата мярка е в отговор на новия щам на Ковид, който бе изолиран първо на Острова.

Швейцария, наред с още редица държави, забрани пътуванията от и до Великобритания.

На 21 декември властите в Швейцария наложиха забрана за влизане в страната от Великобритания, както и изискване за карантина със задна дата за пристигналите от Обединеното кралство в дните след 14 декември. Всеки, влязъл от Великобритания и Южна Африка (където също е засечен новият щам) след тази дата, подлежи на 10-дневна изолация.

“Някои британски туристи напуснаха веднага курорта. Други решиха да удължат престоя си. А някои тайно напуснаха през нощта”, казва Жан-Марк Сандос, говорител на кметството на близкия до Вербие град Бан.

10-дневна карантина е трябвало да бъде приложена за 370 британски туристи в курорта.

Говорителят на общината казва, че поведението на избягалите е разбираемо. “В повечето случаи карантината е трудна за понасяне. Представете си, че трябва да стоите с четирима души в хотелска стая от 20 кв. м, а в същото време да плащате като за швейцарски курорт”, казва Сандос.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *