Борис Джонсън: Правителството има дълг да опази британците от втора вълна на COVID-19 | |

Сподели статията с твоите приятели:

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че неговото правителство има дълг да опази Обединеното кралство от втора вълна на коронавируса. Той каза това пред репортери в защита на препоръката на британските власти към техните граждани да не пътуват до Испания, ако това не е наложително, предаде Асошиейтед прес.

По думите на Джонсън британското правителство трябва да предприеме “бързи и решителни действия”, ако сметне,
че в дадена страна отново започва да се повишава рискът от разпространение на заразата.

“Нека бъдем напълно откровени за това, което се случва в Европа, при някои от нашите европейски приятели, опасявам се, че на някои места започват да се наблюдават признаците на втора вълна на пандемията”, каза британският премиер, цитиран от БТА.

Решението за по-строгата препоръка по отношение на пътуванията до Испания предизвика недоумение сред някои британци, отбелязва Асошиейтед прес. Испания е най-популярната дестинация за летните почивки на поданиците на Обединеното кралство.

По думите на Джонсън Великобритания ще наложи карантини и за хора от други страни, ако случаите на зараза там растат, както беше направено с връщащите се от Испания, които подлежат на задължителна карантина след завръщането си в Обединеното кралство, предаде Ройтерс.

Джонсън заяви, че британското правителство има задачата и дълга да не допусне пътуващите, които пристигат от тези места, да разпространяват болестта в Обединеното кралство.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *