Борисов: 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят | |

Сподели статията с твоите приятели:

“27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Либерални мерки, няма вечерен час”, коментира ефектът от противоепидемичните мерки у нас премиерът Бойко Борисов при посещението си в „Индустриална зона Раковски”.

Борисов беше придружен от министрите Костадин Ангелов и Деница Сачева.

“Това е огромна индустриална зона, 5 милиарда оборот, над 200 компании”, каза той. Социалният министър Сачева уточни, че благодарение на индустриалната зона в последните 20 години са били осигурени 35 000 работни места.

Премиерът направи и кратък анализ на финансовата стабилност на страната във време на криза: 

“Още от гръцката криза през 2009 година – най-голямата финансова криза. После миграционната криза. В България – нула миграция. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете, каза той. 

По-рано Борисов запали свещ за здраве в храм “Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов” в село Стряма.

Той си спомни за покойния проф. Божидар Димитров. Именно историкът и министър председателя са основните дарители на църквата. 

По време на посещението си, премиерът коментира и датата за предстоящите избори. “В политиката инатът на никого не е дал добро”, каза той и изрази загриженост, че на 4 април е най-строгият пост на евреите, а католиците имат Великден.

“Надяваме се, че ще отидете да гласувате”, каза Борисов.

Той припомни и средствата, които правителството е дало за вероизповеданията в страната. “Знаете, че и за православните свещеници, вие си получавате заплатите години наред вече, ходжите, Мюфтийството, католическата общност и на всички останали”, каза още Борисов и отчете, че България е прекрасна страна.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *