Борисов с първи думи за партията на Цветанов докато обикаля Ловеч ВИДЕО – България

Сподели статията с твоите приятели:

Няма по-голяма награда от това да стоим в нова катедрала в Ловеч. Тази църква е просветител в региона. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в новия катедрален храм. “Св. Св. Кирил и Методий” в Ловеч. Владиката Гавраил връчи и орден на Бойко Борисов за заслугите му за помощ на църквата.
“Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги. “, обърна се той към Борисов. “Благодаря за този орден и това е направено за хората. За нас е важно да пазим вярата си. Искам да припомня, че в България църквите и манастирите не бяха затворени дори по Великден”, каза Борисов.
Митрополитът му благодари за вярата към Светия синод и вярата на премиера в църквата.  “Даже ни се подиграваха с теб, че сме казали, че няма да има заразени, а то точно така стана”, каза Борисов.  “Ние с политика не се занимаваме, но когато трябва да оценим помощта, ние сме длъжни да благодарим”, каза владиката и покани Борисов да посети и новото училище към храма. 
С постановление на Министерския съвет от 27 декември миналата година бяха отпуснати нови средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч. Сумата бе в размер на 141 701 лева. От тези средства 100 000 лева бяха предназначени за довършване на новия катедрален храм “Св. св. Кирил и Методий” в Ловеч.
“Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа”, коментира на излизане от храма премиера по повод новия политически проект на Цветан Цветанов.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *