Борисов с предупреждение към ДБ да не влизат в играта на Слави: Ще се прекарате! След нас ще дойдат за вас | |

Сподели статията с твоите приятели:

Винаги сме казвали, че на тези избори има уйдурма. Цифрите го показват. ДПС играха за Има такъв народ. Това обяви на брифинг в партийната централа бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него движението с почетен председател д-р Ахмед Доган е преляло гласове на партията на шоумена Слави Трифонов.

Освен това следизборният анализ на ГЕРБ показвал, че партията печели вота в България, а крайният резултат е обърнат заради контролиран вот в чужбина.

Помолен за коментар на думите на вицепремиера Бойко Рашков пред БНР, че се надява Борисов да бъде призован за обяснения по още неизяснени случаи, като случая с къщата в Барселона, лидерът на ГЕРБ заяви:

„За всички тези набеждавания има текстове в Наказателния кодекс“.

Той коментира разпита си през седмицата.

“Питах ги яденият човек жив ли е? Жив е. Значи не съм го правил на нищо. Нула истина. После на разпита ме питаха дали мога да си спомня за някакъв Иван Танев. Ни съм го виждал, ни съм го чувал. Танев, като цъкнеш в интернет излиза че бил някакъв, търсен с червена бюлетина от Интерпол, а в същото време бащата на този е бил министър в кабинета на Тройната коалиция и е от хората на Бойко Рашков”, добави Борисов.

Спря се и на къщата в Барселона.

“Не съм имал къщи, нито имоти. Ако го докажат, ще им я дам. Имам къща в Банкя, там ми идват на крак. Напрягат ми семейството, тревожат се децата”, каза той.

Борисов каза, че сериозно се замисля за всички набеждавания и призна, че адвокати го съветват, че има текстове в Наказателния кодекс, на които да се опре.

Лидерът на ГЕРБ каза и че, ако каже какво мисли за Бойко Рашков, наистина трябвало да го осъдят.

“Полицаите даже направиха жест. За три дела ми влизаха един по един, по двама, по трима, на талази. Изпълняваха на Рашков указанията”, добави той.

Изненадващо Борисов посочи, че ако служебното правителство остане, то това би било идеално за ГЕРБ.

“То виси на врата на Румен Радев и ще го потопи директно”, каза днес Борсов, който само преди няколко дни твърдеше, че се чуди кое зло да избере – правителство на Слави или оставането на Рашков (служебното правителство). 

Очаквано Борисов не взе страна за свиканото от правосъдния министър Янаки Стоилов заседание на ВСС, на което ще бъде обсъдено предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

“Не се интересувам нито от Панов, нито от Гешев. Те са независими. Аз гледам какво се случва с нашата партия”, каза той.

Според Борисов, “ако Демократична България влязат в играта на Слави, ще се прекарат”.

“След нас, ще дойдат за вас. Това са тези хора. Да не кажете, че не съм ви предупреждавал. Нямам несбъднала се прогноза”, каза Борисов.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *