Борисов се хвали във Фейсбук как ЕНП го подкрепя | |

Сподели статията с твоите приятели:

Българското правителство има подкрепата на Европейската народна партия, похвали се премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, като цитира председателят на ЕНП Доналд Туск след срещата си с него в Брюксел. 

Същевременно във Фейсбук профила си Доналд Туск обаче избира съвсем различен акцент, за да съобщи за срещата. И не споменава, че ЕНП подкрепя правителството.

Публикуваме пълния текст на поста на Борисов:

“Имате нашата подкрепа”! Това ми каза президентът на EPP – European People’s Party Donald Tusk по време на срещата ни в Брюксел. Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани – тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Според Туск системните партии като Политическа Партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Коментирахме и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното!

С Туск обсъдихме и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС. Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система.

се хвали във Фейсбук как ЕНП го подкрепя - Борисов се хвали във Фейсбук как ЕНП го подкрепя | |

Разбира се, Туск може да е казал тези думи, но видно от Фейсбук профила му той избира да акцентира върху друго, а именно – независимостта на съдебната система и борбата с корупцията в България.

Ето и какво написа Доналд Туск:

Открит разговор днес с премиера на България Бойко Борисов. Страната е извървяла дълъг път по време на неговото управление, но предизвикателствата остават. Необходими са допълнителни реформи, свързани с върховенството на закона, независимостта на съдебната система и борбата с корупцията – основни ценности на ЕНП. А демокрацията в България ще каже последната си дума на изборите.

се хвали във Фейсбук как ЕНП го подкрепя - Борисов се хвали във Фейсбук как ЕНП го подкрепя | |

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *